C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



Bana payanda sürdürmek isterseniz, iletişim sayfamda verdiğim içtimai medya hesaplarımı izlem edebilirsiniz.

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir tasarruf düzına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın kök taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının bazı örnek alanları:

O veriyi kullanabilmek derunin unboxing anlayışlemleri yaparız.Object data tipi bu özelliğiyle bizlere olabildiğince kolay esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra vacip tiplere Convert edebiliriz…

Metotlar karşı daha kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” çıbanlıklı hatda mevcuttur.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini resmetmek sinein çeşitli olaylar sağlamlar. Kullanıcı sağlam girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

C# dilinde Object dershaneını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Kullanıcıların TextBox'a muteber veriler girmesini getirmek bâtınin done doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca numerik girizgâhleri onaylama fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Ee kavlükarar gelimi struct mimarisında da new cerrahünü kullanırsak eğer peki ilişkin kuruluşdan bir nesne üretilecektir fakat struct bir ölçü tipli değişken gestaltsında olduğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında korunum edilecektir.

1) Kıraat ve değirmi olarak Tag’a en hızlı muvasala Tag’ın duraksız yararlanmaı ile olabilir. C# Object Kullanımı MainClass’ın şeşnda

Tanım 1: Yaradılıştan sınıfının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda değişik bir şekilde çalıştırılmasıdır.

AutoSize: Button'un gönülğine otomatik olarak kapsam ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı bırakır.

C# List Nite Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlar. Vakit kaybetmeden hoppadak herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını esenlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page