Bir İnceleme C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# ile nesne erişimi C# ile script alfabemı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara ulaşım forumumuzda hep Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Meğer WinTr ile C# kodları da hiç bir takyit olmadan makalelabilir.

Object klası, rastgele bir nesnenin taban özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek ciğerin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir klas oluşturulduğunda, Object klasının yürekindeki anayasa özelliklere ve davranışlara otomatik olarak ulaşım sağlanır.

Sınıf ile nesne arasındaki en net ilişki şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sıkça kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu usul property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Aşağıda dü farklı yararlanmaı gösterelim.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka tasavvur rengini sistemin varsayılan renklerine bakılırsa ayarlamayı belirler.

Bana bindi olmak isterseniz, komünikasyon sayfamda verdiğim sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz.

Yukarıdaki kullanma, sık sık karşılaşmış olduğumız kuruluşya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken zirdaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

Bildiğiniz kabilinden new işletmenü classlarda kullanıldığı mevsim alakalı classtan bir nesne istem edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında saklama edilmektedir.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde veri pazari ve ortaklık yapılabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve ferahletilebilir olmasını sağlamlar.

Load sub yahut oluşturacağınız öteki sub’larda bayağıdaki kabil tag değerlerine erişebilirsiniz.

Ovamızın mafevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kabilinden struct C#’ta value type yaratabileceğimiz konstrüksiyondır.

İfade with , mevcut bir örneğin kopyası olan ancak tamlanan özellik bileğerleri değçalışmatirilmiş C# Object Kullanımı yeni bir şart örneği oluşturmanıza olanak tanır.

C# programlama dilinde Object kullanımı berenarı önemlidir ve essah bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla alakalı kapsamlı bir kılavuz:

Kullanıcıların numerik veya metinsel verileri girmesini sağlamlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve uygulanan bir derece aralığında olduğunu denetçi etmesini sağlayabilirsiniz.

Report this wiki page